Avis on the road naar netto nul 2050

Het leveren van duurzaam transport voor onze planeet en mensen.

Een auto rijdt over een snelweg in een bergachtige omgeving

Milieu- en sociaal bestuur van Avis

Als wereldwijde aanbieder van transportoplossingen nemen we onze verantwoordelijkheid om onze CO2-voetafdruk serieus te verminderen. We zetten ons ook in voor het bevorderen van diversiteit op de werkplek. Zo bereiken we onze doelen.

Avis heeft zich aangesloten bij het streven naar netto nul uitstoot in 2050. In ons wereldwijde team van meer dan 24.500 getalenteerde personen is het onze prioriteit om al onze klanten veilige, duurzame transportoplossingen te bieden.

Tegelijkertijd zetten we ons ook in om ervoor te zorgen dat we de diversiteit op onze eerlijke en gelijke werkplek vergroten.

Elk jaar beoordelen en erkennen we onze vooruitgang via ons Environmental Social and Governance (ESG)-rapport.

Lees het rapport van 2023
Een vrouw laadt haar EV op met een koffie in haar hand

Ondersteuning van een koolstofarme toekomst

In 2018 lanceerden we onze routekaart naar 2030 en stelden daarmee onze ESG-doelstellingen vast. Deze omvatten het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen met 30% en we boeken al vooruitgang. Sinds 2018 hebben we een vermindering van 17% in onze CO2-voetafdruk bereikt door zowel de directe uitstoot die we genereren bij het leveren van transportoplossingen als de indirecte uitstoot van de energie die we als bedrijf gebruiken.

Een stapje extra doen
Maar we zijn niet zelfgenoegzaam, op koers blijven vereist ambitie, creatieve oplossingen en toewijding aan uitmuntendheid. Naast het investeren in het uitbreiden van onze vloot van zuinige, hybride en elektrische voertuigen, hebben we doelen gesteld om het energie- en waterverbruik te verminderen en onze impact op het milieu op al onze Avis-autoverhuurlocaties te verminderen.

We zijn er trots op dat:

 • in 2022 onze elektrische voertuigen 37 miljoen kilometer reden.
 • in Scandinavië 60% van de vloot van het bedrijf hybride of elektrisch is, waarbij Noorwegen een huurvloot van 55% accu en plug-in elektrische voertuigen exploiteert.
 • we ons inzetten om de groei van het laadnetwerk te ondersteunen en we in Europa ongeveer 180 laders hebben geïnstalleerd.
 • In de VS werken we samen met EverCharge, een leverancier van grootschalige opladers, om laadpunten te lanceren bij EV-laadstations op George Bush International Airport (IAH) in Houston, Texas.

Ontdek hier hoe Avis zijn milieudoelstellingen haalt.

Joseph Ferraro, President en CEO, Avis Budget Group

EV-integratie is een belangrijke focus, zegt CEO

“Om elektrische voertuigen volledig in onze activiteiten te integreren, ontwikkelde het bedrijf een drieledige aanpak gericht op het klanttraject, de infrastructuur en de technologie.

In de komende jaren zullen we op schaal blijven bijdragen aan onze wereldwijde koolstofarme vloot, terwijl we ook de noodzakelijke infrastructuur voor deze voertuigen ondersteunen.”

Joseph Ferraro,
President en CEO

Een EV die wordt opgeladen bij een laadstation

Innovatie en duurzame oplossingen delen bij Avis

Terwijl overheden en mensen over de hele wereld zich aanpassen en veranderingen aanbrengen om tegen 2050 netto nul CO2-uitstoot te bereiken, verkennen en delen we bij Avis technische innovatie die op verschillende locaties over de hele wereld kan worden toegepast. Dit betekent dat we onze vloot van elektrische voertuigen moeten uitbreiden.

Opwindende duurzaamheidsprojecten die onze teams in Europa hebben geïmplementeerd, zijn onder meer:

 • Testen van nieuwe voertuig-naar-net-technologie in Scandinavië. Hierdoor kunnen elektrische voertuigen niet alleen ’s nachts hun accu's opladen, wanneer de elektriciteitsprijzen lager zijn, maar ook energie terugleveren aan het net via een tweeweglader.
 • Geavanceerde training voor onze onderhoudsteams op onze autoverhuurvestigingen in heel Europa voor de reparatie en het onderhoud van elektrische voertuigen.
 • Het stimuleren van het delen van auto’s door de uitbreiding van de Zipcar-vloot van de Avis Budget Group. In 2022 omvatte ons Zipcar-wagenpark in het Verenigd Koninkrijk meer dan 600 elektrische voertuigen.
Avis-kantoormedewerkers beoordelen materiaal

Verhoogde energie-efficiëntie bij Avis-verhuurlocaties

We werken hard aan het verhogen van de energie-efficiëntie van onze Avis-verhuurlocaties, -kantoorruimtes en -onderhoudsfaciliteiten.

Onze huidige focus ligt op het upgraden van energie-efficiënte LED-verlichting in het hele bedrijf, in onze kantoren, verhuurlocaties, onderhoudscentra en voor onze borden.

De belangrijkste onderhoudsfaciliteiten van Avis in de Verenigde Staten worden verwarmd door schone brandovens die zijn gebouwd om op gebruikte motorolie te werken.

Ontdek hoe we onze zakelijke klanten helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Avis-medewerkers aan het werk op een parkeerterrein van een verhuurlocatie

Beheer van hulpbronnen en afval op Avis-autoverhuurlocaties

Water is een kostbare grondstof en we geven prioriteit aan inspanningen om de hoeveelheid water die we gebruiken voor het reinigen en onderhouden van onze voertuigen te verminderen.

We hebben het waterverbruik in 2022 verlaagd met projecten zoals:

 • het installeren van waterbesparende autowassystemen bij grote faciliteiten in de Verenigde Staten. Deze recyclen en hergebruiken tot 80% van hun afvalwater.

het testen van de nieuwste innovaties in autowassen op onze locatie in Kopenhagen in Denemarken. Het systeem recirculeert en zuivert 100% van het water van de locatie in een gesloten kringloop, waardoor jaarlijks ongeveer 1 miljoen liter water wordt bespaard.

stappen ondernemen om afval te verminderen en recycling te verhogen

In het hele bedrijf recyclen, repareren en hergebruiken we waar mogelijk. Waar afval zoals motorolie, banden, autoaccu’s en voorruiten zorgvuldig moet worden gehanteerd, werken we samen met gecertificeerde afvalexperts om ervoor te zorgen dat al onze afvalverwerking voldoet aan de regelgeving.

 • Ons onderhoudsprogramma is gericht op het verminderen van afval. Het controleren van banden en het bijvullen van druk om veiligheidsredenen verlengt ook hun levensduur.
 • Onze veiligheidscontroles op voorruiten stellen ons in staat om tekenen van schade te herkennen en snel te handelen, waarbij eventuele sterretjes worden gerepareerd om de levensduur van de voorruit te verlengen.
 • Bij de behandeling van kleine deuken gebruiken onze teams verfloze deuktechnologie die het carrosseriewerk van de auto repareert zonder schadelijke verontreinigende stoffen of chemicaliën te gebruiken.
 • Onze teams in kantoren en autoverhuurlocaties sorteren hun afval om stortplaatsen te verminderen.
Een EV wordt weergegeven op een landelijke locatie

Controleren van onze impact op het milieu in de hele toeleveringsketen

Natuurlijk werken we niet op zichzelf en het is belangrijk voor Avis dat onze leveranciers onze toewijding delen om hun CO2-voetafdruk en duurzaamheid in hun eigen activiteiten te verminderen.

 • In Europa lanceren we een milieu-, sociale en governance-enquête (ESG) voor leveranciers die we over de hele wereld willen uitrollen om ervoor te zorgen dat ons werk op dit gebied binnen de toeleveringsketen wordt voortgezet.
   
 • Onze teams in delen van Scandinavië – Denemarken, Zweden en Noorwegen – hebben overeenkomsten gesloten om autoreinigingschemicaliën te gebruiken die eco-geclassificeerd en getest zijn om het gezondheidsrisico en de impact op het milieu te verminderen.