Welcome to Avis

Brussel autoverhuur

Welkom in het bruisende, kosmopolitische Brussel. De Belgische hoofdstad heeft twee andere rollen: het is het hoofdkwartier van de EU (geclusterd rondom de Rond-Pont Schuman en Place de Luxembourg) en de Europese basis voor duizenden internationale bedrijven met veel hoofdkantoren aan de snelwegen die naar de luchthaven leiden.

Vind ons op de luchthaven, het treinstation of autoverhuurlocaties in de stad Brussel en begin uw reis in stijl.
Reserveer nu

Plan uw reis vanuit Brussel

Om de sfeer van Brussel te proeven, wandelt u een uur van het Palais Royal, langs de Rue Royale, via de Place du Grand Sablon naar de Grote Markt.

Brussel is één van de groenste steden van Europa en u kunt lekker dwalen door het koninklijke Jubelpark. De klassieke tuinen van 30 hectare zijn in 1880 ontworpen door koning Leopold II ter viering van het 50e jubileum van de onafhankelijkheid en worden gedomineerd door een triomfboog.

Cultuurliefhebbers moeten bij het Place Royale het Magritte Museum bezoeken, waar u de grootste kunstcollectie treft van de Belgische surrealist René Magritte. Grand Place of Grote Markt, dat op 10 minuten lopen ligt, staat op de werelderfgoedlijst. De gildehuizen rondom het plein voegen veel toe aan het charmante karakter.

Een reis naar Bussel is niet compleet zonder dat u wat van de heerlijke chocolade proeft. Rue de Chartreux is een goede plek om te beginnen. Het zit tjokvol snoepwinkels en chocolatiers, naast klokwinkels, kunstgalerieën en vintage kledingwinkels.

Roadtrips vanuit Brussel

Waterloo
De beruchte strijd, waardoor Napoleons keizerrijk ten val kwam, vond op slechts 10 km ten zuiden van Brussel plaats en de glooiende akkers lijken nog veel op hoe het land erbij lag op die noodlottige dag, 18 juni 1815. Klim nabij het bezoekerscentrum bij Braine l'Alleud de Heuvel met de Leeuw voor het beste uitzicht.

Gaasbeek
Rij 13 km in zuidwestelijke richting vanaf Brussel en u komt bij het Kasteel van Gaasbeek, een bijzonder mooi ingericht oud kasteel. U krijgt hier het gevoel dat inwoners van weleer het kasteel nooit hebben verlaten.

Antwerpen en Brugge
Op 50 minuten rijden ligt de prachtige diamanthoofdstad Antwerpen, bijzonder populair onder de fashionistas en fans van fusiegerechten. Op 80 minuten rijden ligt het middeleeuwse Brugge. Beklim de 12e eeuwse klokkentoren op de Grote Markt en zoek naar de 18e eeuwse windmolens aan de oostzijde van de stad.


Verkeersregels in België

Welke kant van de weg?
In België moet u rechts rijden.

Verkeersregels van het land

  • Mobiele telefoons mogen alleen handsfree worden gebruikt. U mag geen kop- of oortelefoon gebruiken.
  • Bij veel kruisingen zijn camera's geplaatst; als u door rood rijdt, kunt u een flinke boete krijgen.
  • In steden en plattelandsgebieden, op secundaire wegen en waar er geen duidelijke voorrangsborden staan, is het verstandig om voorrang te verlenen aan het verkeer dat van rechts komt (“priorité a droite”).

Snelheidslimieten


Alle snelheidsborden zijn in km/h.

Voor een standaard Avis huurvoertuig zonder trailer:
  • Stedelijke gebieden: 50 km/u (31 mph)
  • Snelwegen en N-wegen: 70 km/u - 80 km/u (43 mph - 50 mph)

Behalve wanneer met borden anders aangegeven. Let op veranderende snelheidslimieten vanwege weersomstandigheden die worden weergegeven op borden. 

Wetgeving met betrekking tot kindveiligheid/veiligheidsgordels
  • De bestuurder en alle passagier zijn verplicht om een veiligheidsgordel te dragen.
  • Baby's tot 13 kg moeten in een naar achteren gericht kinderzitje reizen
  • Kinderen van 13 tot 18 kg moeten in een naar voren gericht kinderzitje reizen
  • Kinderen van 18 tot 36 kg moeten in een aangepast zitje reizen en met gebruik van de gewone veiligheidsgordel
  • Kinderen kleiner dan 135 cm moeten in een aangepast zitje reizen

Let op: het is de verantwoordelijkheid van de ouder/voogd of huurder van het voertuig om te zorgen voor een passend kinderzitje.

Deze informatie over verkeersregels is slechts een algemene richtlijn. Wij streven ernaar informatie actueel en accuraat te houden, maar elk vertrouwen in deze informatie is op eigen risico.