Welcome to Avis

Ons nieuwe partnerschap met FIA World Endurance Championships en de 24 uur van Le Mans

Avis is een Premium Partner voor FIA WEC 2023

Het Vehicle Rental Service-partnerschap voor Avis is inclusief de 24 uur van Le Mans.

Avis en FIA World Endurance Championship (WEC), met de legendarische 24 uur van Le Mans als belangrijkste race, hebben een nieuw samenwerkingsverband aangekondigd. 

Het partnerschap is gebaseerd op een gedeeld verleden van innovatie in autotechniek en transportoplossingen, ondersteund door toewijding aan integriteit en inclusie.

Onder de overeenkomst is Avis benoemd tot een Premium Partner voor het FIA WEC – waarin wereldwijde merken, zoals Ferrari, Porsche, Peugeot, Toyota en Cadillac, het tegen elkaar opnemen op een aantal van de beste racecircuits ter wereld, in races die tussen zes en 24 uur duren.  

 

Deze nieuwe overeenkomst maakt van Avis de Vehicle Rental Service Premium Partner voor het FIA WEC 2023-seizoen van zeven races die plaatsvinden in de Verenigde Staten, Portugal, België, Frankrijk, Italië, Japan en Bahrein van maart tot november.  
 

Avis en FIA World Endurance Championship (WEC), hier weergegeven, met de legendarische 24 uur van Le Mans als belangrijkste race, hebben een nieuw samenwerkingsverband aangekondigd.

FIA WEC is het eerste elite racekampioenschap dat aangedreven wordt door 100% hernieuwbare brandstof

Avis deelt haar visie voor duurzame mobiliteitstoekomst met FIA WEC

Het WEC is het eerste elite racekampioenschap in de autosport waarbij 100% hernieuwbare brandstof wordt gebruikt. Als onderdeel van een gedeelde visie met WEC om voor te bereiden op een duurzame mobiliteitstoekomst wordt het elektrische en hybride wagenpark van Avis gepromoot als een optie voor fans om duurzaam te reizen naar elk evenement en voor degenen die betrokken zijn in de logistiek voor WEC en de raceteams. 

Keith Rankin, President, International bij Avis Budget Group: “Wij zijn verheugd deze nieuwe partnerschap, welk samenvalt met het 100-jarig jubileum van de 24 uur van Le Mans, te mogen aankondigen. Als bedrijf dat kan terugkijken op bijna 80 jaar leveren van mobiliteitsoplossingen aan miljoenen klanten, met nu 11.000 autoverhuurlocaties in 180 landen, resoneert endurance diep in ons bedrijf.” 

“De Automobile Club De L’Ouest (ACO) dat de serie organiseert, heeft zijn ontwikkeling gebouwd op robuuste inzet voor het behouden van hoge standaarden, waarbij innovatie centraal staat en we kijken uit naar het leren en verkrijgen van nieuwe inzichten uit dit samenwerkingsverband.” 

Avis en FIA World Endurance Championship (WEC), hier weergegeven, met de legendarische 24 uur van Le Mans als belangrijkste race, hebben een nieuw samenwerkingsverband aangekondigd.
Een Avis-klant krijgt zijn sleutel overhandigd door een medewerker bij de balie

Bestuurderswisselingen zijn net zo belangrijk bij Avis als voor raceteams in de pitlane

Elke Avis-huurreis is een nieuwe ronde over het circuit.

Avis is toegewijd aan het verzorgen van volledig verbonden reizen, waarbij klanten meerdere mobiliteitsdiensten gebruiken om van punt A naar punt B te reizen. Dankzij het aanbod van bijvoorbeeld QuickPass, de registratie vooraf-service voor het omzeilen van de balie, tot volledig flexibel reserveren en all-inclusive verzekeringspakketten, tot Avis Preferred, de fast-lane service voor loyale huurders, blijft Avis mogelijkheden verbeteren om een naadloze huurervaring te leveren. 

Louise Morgan, Senior Director of International Marketing bij Avis Budget Group zei hierover het volgende: “Het World Endurance Championship is het toppunt van de endurance motorsport en er is een sterke synergie tussen het kampioenschap en Avis; elke rijderswissel is van belang voor ons net als voor de teams die in de pitlane in Le Mans werken en elke huurreis voor ons is als het ware een nieuwe ronde over het circuit.” 

“Races in het World Endurance Championship, zoals de 24 uur van Le Mans, zijn een proeftuin geweest voor ontwikkelingen op het gebied van veiligheid, remmen en brandstofprestaties die daarna worden gebruikt in de auto’s waarin wij rijden.” 

Technische innovatie is het kenmerk van succes in racen en voor Avis

Verschillende teams leveren uitzonderlijke prestaties op elk niveau op de baan en dit geldt ook voor de huurreis van Avis.

Net als technische innovatie het kenmerk is van succes op het hoogste niveau in langeafstandsracen, ligt bij Avis de focus op ‘outside the box’ denken om te leveren waar klanten naar op zoek zijn voor de beste huurervaring.  

Om op dit uitzonderlijke niveau te presteren, is het team, net als de teams achter de coureurs op de racebanen in het World Endurance Championship, van vitaal belang.  

Louise Morgan verklaarde: “Onze Avis-teams worden op elk niveau versterkt door diversiteit en inclusie, en we zijn er trots op om een kampioenschap te ondersteunen dat toegewijd is aan het opbouwen van een vertegenwoordiging van vrouwelijke coureurs.” 

Aldus Frédéric Lequien, CEO van FIA WEC: “Wij zijn verheugd om Avis te verwelkomen in de FIA World Endurance Championship-familie. Avis is een vertrouwd merk met een gedeeld verleden op het gebied van innovatie en uitzonderlijkheid wat betreft het leveren van mobiliteitsoplossingen en wij kijken uit naar een succesvol partnerschap in dit opwindende jaar voor endurance motorsport.” 

Avis en FIA World Endurance Championship (WEC), hier weergegeven, met de legendarische 24 uur van Le Mans als belangrijkste race, hebben een nieuw samenwerkingsverband aangekondigd.